randstad young talents:

hoe het werkt.

De werking van Randstad Young Talents heeft, naast het innovatieve uitgangspunt, vele andere unieke punten. De voornaamste daarvan zijn dat de dienstverlening persoonlijk, lokaal en op de campus gebeurt.

contacteer ons

op de faculteit.

Op bepaalde dagen is er een vaste Randstad-consultant aanwezig op de faculteit, die de volgende taken op zich neemt:

  • Laatstejaarsstudenten begeleiden naar de arbeidsmarkt. 
  • Het aanbieden van studierelevante bijbanen tijdens de studie zodat de student al in een vroeg stadium kennismaakt met de arbeidsmarkt en de mogelijkheid krijgt om zijn cv te verrijken. 
  • Het begeleiden van recent afgestudeerden naar de arbeidsmarkt zodat de tewerkstelling gedifferentieerder en meer op maat van de talenten en de verwachtingen gebeurt.

onze consultant.

Onze consultant fungeert als draaischijf tussen student en onderneming en staat dicht bij beide. Tevens kan de consultant een beroep doen op Randstads kennis van de arbeidsmarkt, uitgebreid jobaanbod en bedrijvennetwerk.

Naast opleiding wordt er gekeken naar competenties en persoonlijkheid en wijst onze consultant young potentials de weg naar een studiegerelateerde job in het bedrijfsleven.

Het werk kan structureel zijn (één tot twee dagen per week) of projectmatig (één tot meerdere maanden), over een kortere of langere periode. Het kan zowel tijdens het academiejaar als in de vakantieperiodes verricht worden.

Voor de laatstejaars organiseert onze consultant cv-coaching, rollenspelen, groepssessies met topics zoals networking, het gebruik van sociale media en personal branding om hen optimaal voor te bereiden op hun eerste werkervaring.

Voor de starters werken we met het pakket 'De eerste 100 dagen', ontwikkeld samen met onze afdeling RiseSmart. Dat houdt in dat pas afgestudeerden een aantal weken begeleid worden bij hun eerste stappen in de nieuwe werkomgeving om hun impact te vergroten. Het pakket kan worden gefinancierd met de loopbaancheques van de VDAB.