randstad young talents:

hoe het werkt.

De werking van Randstad Young Talents heeft, naast het innovatieve uitgangspunt, vele andere unieke punten. De voornaamste daarvan zijn dat de dienstverlening persoonlijk, lokaal en op de campus gebeurt.

contacteer ons

op de faculteit.

Op bepaalde dagen is er een vaste Randstad-consultant aanwezig op de faculteit, die de volgende taken op zich neemt:

  • Laatstejaarsstudenten begeleiden naar de arbeidsmarkt. 
  • Het aanbieden van studierelevante bijbanen tijdens de studie zodat de student al in een vroeg stadium kennismaakt met de arbeidsmarkt en de mogelijkheid krijgt om zijn cv te verrijken. 
  • Het begeleiden van recent afgestudeerden naar de arbeidsmarkt zodat de tewerkstelling gedifferentieerder en meer op maat van de talenten en de verwachtingen gebeurt.

onze consultant.

Onze consultant fungeert als draaischijf tussen student en onderneming en staat dicht bij beide. Tevens kan de consultant een beroep doen op Randstads kennis van de arbeidsmarkt, uitgebreid jobaanbod en bedrijvennetwerk.

Tijdens de coachings kijkt de consultant naar de interesses, talenten en competenties van de student, op basis daarvan wordt de weg gewezen naar een studiegerelateerde job in het bedrijfsleven.

De studierelevante bijbaan kan structureel zijn (één tot twee dagen per week) of projectmatig (één tot meerdere maanden), over een kortere of langere periode. En kan zowel tijdens het academiejaar als in de vakantieperiodes verricht worden.

Voor de laatstejaars organiseert onze consultant cv-coaching, rollenspelen, groepssessies met topics zoals networking, het gebruik van sociale media en personal branding om hen optimaal voor te bereiden op hun eerste werkervaring.

Na de studies begeleiden we de graduate graag naar een job op maat van zijn talenten, ambities en interesses.