micro
micro

Heb je interesse in de logistieke sector, maar heb je geen zin om een volledige bacheloropleiding van 3 jaar te doorlopen? Heb je wat studiepunten over komend schooljaar of wens je studeren te combineren met bijklussen als werkstudent? Dan is de Microdegree opleiding Transport en Haven of Logistiek en voorraadbeheer iets voor jou!

Deze twee minicursussen van KdG  stomen je in één jaar tijd klaar voor een ondersteunende functie in de haven en de logistieke sector. Zo kan je na 1 jaar onmiddellijk de praktijk induiken, via jobs zonder diplomavereisten.

De mini-cursus combineert hapklare brokken leerstof, wekelijks verspreid over gemiddeld 18 lesuren, met vrije momenten om aan groepsopdrachten te werken. De opleiding volgt het periodesysteem, waarbij je om de 6 weken examens hebt.

Heb je de smaak te pakken, dan kan je onmiddellijk doorstromen naar de bacheloropleiding Logistiek Management. De microdegrees worden namelijk tijdens dezelfde lessen met de bachelorstudenten Logistiek Management georganiseerd.

begeleiding door Randstad

Ook uniek aan de opleiding is de professionele begeleiding door Randstad.

quote icon

‘In het vak Talent Match volgen we de studenten voor, tijdens en na hun opleiding op de voet. Eerst is er een opstartgesprek, waarbij we carrièreadvies geven. Welke motivaties en competenties hebben de studenten? En in welke regio willen ze werken? In functie daarvan vertellen we welke richting helemaal bij hen past.’ - Greet Van Melkebeke.

Tijdens intervisiemomenten biedt Randstad studenten ook meer inzicht in wie ze zijn, wat doelgericht solliciteren, inhoudt en hoe ze hun softskills kunnen optimaliseren. We organiseren ook introductiemomenten op de werkvloer.

quote icon

‘Je krijgt de mogelijkheid om een dag mee te draaien bij een bedrijf in de logistieke sector. Zo wordt de inhoud van jouw toekomstige job helemaal duidelijk!

meteen inzetbaar

Je ontvangt na een micro-opleiding geen diploma, maar een attest.

quote icon

‘Dat attest is absoluut waardevol, aangezien het uitgereikt wordt door een gereputeerde hogeschool. Het geeft jou de garantie bij bedrijven dat je een kwaliteitsvolle opleiding hebt genoten.’ – Greet van melkebeke

Met deze attesten kan je direct aan de slag. Heb je een attest in Transport en haven dan kan je starten als assistent-dispatcher, hulpexpediteur, loketbediende en dossierbeheerder. Met het microdegree Logistiek en voorraadbeheer kan je aan de slag als logistiek medewerker, logistiek bediende en magazijnmedewerker.

Telkens een job met heel veel afwisseling en uitdaging!

Heb je interesse en wil je alvast kennismaken met de opleiding? Ga dan zeker naar de openlesdag Logistiek Management op 24 april bij KdG (Campus Groenplaats).