RYT
RYT

Volgens de jaarlijkse studentenstudie van Randstad Research, kiest de overgrote meerderheid van de studenten een studentenjob nog steeds niet op basis van de jobinhoud. Het geld dat ze kunnen verdienen, is doorslaggevend. Maar er zit meer in een studentenjob dan het loon. En ook werkgevers laten kansen liggen! 

cv boosten

De studenten die aan de slag gaan via Randstad Young Talents doen ervaring op die hun cv sterker maakt. Ze doen immers studentenwerk dat naadloos aansluit op hun studies. En ze doen zo competenties op die ze later kunnen gebruiken hun hun loopbaan. Zo hebben ze bij sollicitaties niet alleen een serieuze streep voor op hun concurrenten. Ze komen ook beter voorbereid terecht op de arbeidsmarkt en zijn beter gewapend om de juiste carrièrekeuzes te maken.

banden smeden met toekomstige medewerkers 

Ook werkgevers hebben heel wat baat bij het inschakelen van studenten in studierelevante bijbanen. De meeste bedrijven schakelen studenten in omdat ze flexibel zijn, snel inzetbaar voor korte periodes en bovendien ook erg gemotiveerd. Slechts een minderheid van de werkgevers schakelt studenten in voor een studentenjob in het verlengde van hun studies. De bedrijven die toch de sprong wagen, plukken daar wel degelijk de vruchten van. Ze brengen nieuwe kennis binnen recht vanop de schoolbanken, kunnen erg waardevolle projecten waar nooit tijd voor was in handen geven van jonge professionals én ze creëren sterke banden met potentiële toekomstige medewerkers.

hefboom 

Luc Sels, de rector van de KULeuven, was er al langer van overtuigd dat een studentenjob een hefboom kan zijn om de kloof tussen de schoolbanken en de arbeidsmarkt te verkleinen. Met zijn steun, slaan we sinds 2012 de brug tussen bedrijven en studenten. En het startte bij de KULeuven. Maar intussen werken onze consultants ook samen met de campussen van een waaier van andere universiteiten en hogescholen.Of het een succesverhaal is? We creëerden samen met ondernemingen in heel België al enkele duizenden studierelevante bijbanen. En onze gespecialiseerde consultants hebben al 2400 studenten naar zo’n studierelevante bijbaan begeleid!

Wil jij meer halen uit jouw studentenjob? Of wil je weten hoe studierelevante bijbanen het verschil kunnen maken voor jouw bedrijf?