ryt-ervaring
ryt-ervaring

Ein-de-lijk die droomreis naar Hawaï, een shopverslaving of sparen voor je eigen appartement? Extra geld is de belangrijkste reden om te kiezen voor een studentenjob. Maar is het voor jou de enige reden? Dan laat je kansen liggen.

een studentenjob is meer dan alleen geld verdienen

Vorig jaar waren er in ons land meer dan een half miljoen jongeren als jobstudent aan de slag. Maar waarom kiezen jongeren eigenlijk voor een studentenjob? Hét belangrijkste criterium: geld verdienen. Dat blijkt uit een studie die Randstad begin 2018 liet uitvoeren bij 1000 middelbare scholieren (vanaf 15 jaar) en hogeschoolstudenten. De jobinhoud bengelt onderaan! Een opvallende 58% van de studenten geeft zelfs aan dat ze hun job helemaal niet in functie van hun studies kiezen.

Dat is jammer, want door alleen op korte termijn te denken, laten zowel werkgevers als studenten kansen liggen. Zo geeft maar een op de vier studenten aan dat hij zijn job echt interessant vindt. Eén op de vijf is zelfs ronduit ontevreden over zijn studentenjob. En vier op de vijf zien het bedrijf waar ze tijdens hun studies aan de slag gaan niet als potentiële werkgever voor wanneer ze zijn afgestudeerd. Jammer voor de bedrijven, want studentenarbeid is hét kanaal bij uitstek om toekomstige werknemers aan te trekken, te evalueren en een duurzame relatie met hen op te bouwen.

 

streepje voor op je concurrenten

Studentenarbeid biedt je veel meer potentieel dan een goedgevulde portemonnee. Waarom geen job uitkiezen die in het verlengde ligt van je studies? Want het is een prima manier om al een eerste indruk te krijgen van hoe het er in de praktijk aan toe gaat. En je verrijkt je cv met relevante ervaring. Zo heb je meteen een streepje voor op je concurrenten wanneer je na het afstuderen op zoek gaat naar een vaste job. Dat betekent dat je op iets langere termijn ook een grotere kans hebt op een vast inkomen.

Nieuwsgierig naar een studentenjob die je naast een aantrekkelijk loon ook échte toekomstkansen biedt? Randstad Young Talents slaat al sinds 2012 de brug tussen het bedrijfsleven en jobstudenten, met tal van studierelevante bijbanen.

Geld verdienen én ervaring opdoen?